Life Hacker

Éld jól az életet!

Mire vadásszon a mai férfi?

Távolról indul a történet, de biztosan volt már hasonló élményed neked is. Az utóbbi hetekben teljesen legatyásodott a régi iPhone-om. Jó, három éves volt már, úgyhogy megérett a cserére. (Bár külön vitát érdemelne, hogy ki és miért találta ki, hogy mindenkinek néhány évente le kell cserélnie minden eszközét.)

mire_valoaz_okostelefonod.png

Az Apple ár/érték-aránybeli lejtmenetének köszönhetően az almás gyártót is elhagytam, de a történet szempontjából ez egyáltalán nem lényeges. Az új telefonnal úgy érkeztem haza, mintha az őskorban egy elejtett mamut testét cígöltem volna a faluba az asszonyok legnagyobb megelégedésére, és a többi férfi tiszteletének kivívására. Pedig erről szó sincs.

Pénzért vettem.

Ahogy manapság mindent.

Ekkor hasított belém a gondolat, hogy egy férfinek normális belső ösztöne, hogy lenyűgözze a nőket, illetve megmutassa rátermettségét a többi férfinak. Ezek régen az elejtett állatok voltak vagy egy ház felépítése, , hiszen így mindenkinek volt vacsorája és fedél a feje fölött. Ezekhez a dolgokhoz, azonban kellettek különböző készségek és képességek, amelyek megtanulására évek mentek el. Egy telefon megvásárlásához pedig „csak” pénzre van szükség. Azért lássuk be, nem ugyanaz a kategória.

Manapság pedig mindent megkaphatsz néhány zöldhasúért. De tényleg mindent. Még a szexet is. Vagy egy luxusfeleséget, ha éppen arra van szükséged.

És hogy ez miért rossz?

Ki merem jelenteni, hogy a férfiak ellustultak. A mai világban nem kell megküzdeni a dolgokért. Csak a pénzért. Ha pénz van, minden van. Villoghatsz a 400.000-es telefonoddal, vagy az új sportkocsiddal, de az igazi teljesítmény, a vadászat nem ebben rejlik.

Vadászni nemes dolgokra és célokra érdemes igazán. Ugyanis ezek azok, amivel le lehet nyűgözni embertársainkat. Egyik szerető után jöhet a másik, az új autó illata könnyedén elillan, de az igazán fontos belső célok, amik vonzzák az embert, na azok ragyognak csak állandó csillagként az ember lelkének horizontján.

A pénzt manapság gyakran keverjük össze a boldogsággal, és használjuk annak fokmérőjeként. Azonban a pénz mindig csupán valaminek a következménye. Csupán a pénzért dolgozni egyáltalán nem lelkesítő. De ha megvannak a nagy ideák, és az ember megtalálja azt a tevékenységet, amiért mindent megtenne, akkor abban ő lesz a legjobb, és ez magával vonzza az anyagi juttatásokat is.

Ehhez azonban kinek kevesebb, kinek több munkára és önismeretre van szüksége, úgyhogy egyáltalán ne sajnáld azt, hogy esetleg a te életedben még nem jött el ez az állapot.

Mi az, ami segíthet?

Meditálj!

A mai világban sajnos egyre kevesebb időt töltünk magunkkal. Így nem is találhatjuk meg életünk vezérfonalát. Egy negyedórás meditáció képes lenyugtatni téged, és megtanítani arra, hogy néha befelé is figyelj.

Kérdezz magadtól!

Ha kellőképpen lenyugodtál, csak tedd fel magadnak a következő kérdést: Mi az, ami most a legfontosabb, amivel a legtöbbet haladhatnál előre az úton. Ha ez egy munkahelyváltás, akkor tedd meg! Ha ez az, hogy felhívd a barátnődet, lépd meg! Ha ez az, hogy megírod a vállalkozásod üzleti tervét, csináld!

Próbálkozz!

A legfontosabb azonban az, hogy próbálkozz, és ne félj a kudarcoktól, hiszen nem valószínű, hogy egy vadász minden nap bőséges zsákmánnyal tért haza a faluba. ;)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://life-hacker.blog.hu/api/trackback/id/tr5614384768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Life Hacker

Rohanó világunkban számos olyan dolog vesz körbe bennünket, melyek tudat alatt hatnak ránk, azonban a gyors változásnak köszönhetően nem tanultunk meg megfelelően együtt élni velük. Hozzunk egy olyan motiváló közösséget, amely odafigyel az élet apró dolgaira.

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása